Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

Ne kajem se što sam pomagao Šešelju dok je bio u Hagu, opet bih isto radio. Iznenađuje me samo odakle ta ljubav Šešelja i Zukorlića - Rasim Ljajić za Nedeljnik

Rasim Ljajić je za Nedeljnik prvi put govorio o nekim svojim politički potezima, ali i o svojoj braći
Razgovarao Nenad Čaluković
Datum: 08/11/2018

Ne kajem se što sam pomagao Šešelju dok je bio u Hagu, opet bih isto radio. Iznenađuje me samo odakle ta ljubav Šešelja i Zukorlića - Rasim Ljajić za Nedeljnik

Fotografija: Marko Đoković

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić kaže da ga je iznenadilo što je napad na njega stigao od Šešelja, pošto se zna da je bio jedan od retkih koji mu je pomagao dok je bio u Haškom tribunalu, hvalili su ga čak i radikali.

"I to me je iznenadilo. Kao i odakle ta ljubav Šešelja i Zukorlića. Ne kajem se što sam mu pomagao, opet bih isto radio. Svi znaju da smo nas dvojica dva različita sveta, ali on je bio u Hagu, a ja sam radio posao koji sam želeo da radim bez bilo kakvih stereotipa, niti da zbog različitih političkih uverenja opstruiram odbranu bilo kog haškog optuženika. Naprotiv, baš zbog toga sam bio daleko revnosniji, i želeo sam da mu omogućim da se što bolje brani, bez obzira na to šta sam mislio o njegovoj politici. Ali, nikada to nisam ni pričao, zato što ako nekome pomognete, a onda o tome javno pričate, onda pokazujete da je vaša podrška bila neiskrena. Moja nije, a i vi ste me pitali", kazao je Ljajić za novi Nedeljnik.

"Zar mislite da bih da sumnjam da iza svega stoji Vučić jedan minut sedeo u vladi? Pa to bi bilo degutantno. Vučiću sam rekao: imam milion poslova, a sada treba da se bavim Šešeljom i njegovim besmislenim optužbama. Da je on rekao bilo šta drugo, ovakav si, onakav si, nesposoban... Ja sad treba da dokazujem nešto što nema nikakve veze s istinom. Službe i policija su rekle da apsolutno nema ništa, ali oni nastavljaju svoje. I šta je moja odbrana? Niti da ćutim, niti da o tome govorim", naveo je Ljajić.

U novom Nedeljniku pročitajte šta je sve Rasim Ljajić rekao o Šešelju, šta misli o opoziciji, ko je najodgovorniji za propast DOS-a, kako mu je bilo kada je jedini iz ove vlade šetao za Đinđića, koja državna funkcija mu je bila najopasnija, a koja najteža, po čemu pamti saradnju sa Jovankom Broz, da li je pogrešio što je dao čitulju Aliji Izetbegoviću, šta misli o Vučiću i veruje li da će rešiti Kosovo, da li je Sandžak bure baruta i kako komentariše poslednje zapaljive poruke Sulejmana Ugljanina, koja je razlika između ljudi u politici i fudbalu.

 

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. NOVMEBRA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

***

NE ZABORAVITE: SVI ČITAOCI NEDELJNIKA DOBIJAJU I POKLON KNJIGU O KARAĐORĐU

 

 

Počevši od četvrtka 1. novembra čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju knjige o vladarima iz dinastije Karađorđević koje su pisali najveći stručnjaci za ovaj period.

Uz novi broj od 8. novembra na poklon se dobija knjiga o Karađorđu.

Više o ediciji i rasporedu kojim će se knjige poklanjati uz Nedeljnik pročitajte OVDE.


 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.