Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Mythbusters

Ne, Erik Klepton nije rekao da je Prins bolji gitarista od njega

Na jednom od Tviter naloga, objavljena je anegdota koja je trebalo da pokaže koliko je Prins veliki umetnik. Bio je to post koji je zaslužio bezbroj retvitova. Ali…
Datum: 24/04/2016

Ne, Erik Klepton nije rekao da je Prins bolji gitarista od njega

Foto: Profimedia

Malo je bilo potrebno da se vest o Prinsovoj smrti proširi pre nego što su krenule glasine od čega je umro i pre nego što je obdukcija pokazala šta se dogodilo genijalnom umetniku. Svakako, bila je ovo prilika i da fanovi svojim postovima odaju počast preminuloj zvezdi, bilo citatom ili sopstvenom kreativnošću.

Na jednom od Tviter naloga, objavljena je anegdota koja je trebalo da pokaže koliko je Prins veliki umetnik. Navodno, Erik Klepton, kada je upitan kako je to biti najbolji gitarista sveta, ispalio je: „Ne znam, pitajte Prinsa“. Bio je to post koji je zaslužio bezbroj retvitova. Ali…

Kritična masa na Tviteru reagovala je objašnjenjem da je u pitanju još jedna urbana legenda. Ispostavilo se da je ova izjava tokom godina pripisivana različitim izvođačima, najčešće Džimiju Hendriksu koji je govorio o talentu gitariste Rorija Galagera. A onda je reciklirana više puta.

Klepton se jeste, ipak, pohvalno izrazio o Prinsu, i to 1990. godine, kada je u čuvenoj emisiji BBC radija 4 „Desert island discs“ izabrao „Purple rain“ kao svoj omiljeni album.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.