Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Mythbusters

Ne, Angela Merkel nije išla u školu sa Terezom Mej i direktorkom CIA (a ni sa predsednicom Litvanije)

Ljudi sa interneta veruju da su liderke išle u istu školu specijalo napravljenu kako bi se pokorio svet
Datum: 23/03/2018

Ne, Angela Merkel nije išla u školu sa Terezom Mej i direktorkom CIA (a ni sa predsednicom Litvanije)

Foto: Profimedia

Angela Merkel je po četvrti put (i vrlo verovatno poslednji) postala kancelarka, te su zanimljivosti iz njene prošlosti  ponovo aktuelne. Ovih dana na internetu je isplivala crno-bela fotografija mlade Angele sa drugaricama iz škole, a natpisi ispod nje uglavnom navode da su pored nemačke kancelarke i britanska premijerka Tereza Mej i nova direktorka CIA Đina Haspel. U drugoj verziji sa Merkel i Mej je litvanska predsednica Dalija Gribauskajte.

Naravno, ova fotografija je ultimativni dokaz da postoji velika zavera kada je reč svetskoj politici i “vladi iz senke”. Natpis ispod objašnjenja ko je na fotografiji uglavnom je isti “mislite da je ovo slučajno?”.

Izgleda da su liderke išle u istu školu specijalo napravljenu kako bi se pokorio svet.

Na fotografiji zaista jeste mlada Angela Merkel (prva s leva), ali druge dve nisu Tereza Mej i Đina Haspel (ili Dalija Gribauskajte, zavisi od verzije)

Originalna fotografija objavljena je u magazinu Tajm, u tekstu o životu nemačke kancelarke nakon što je 2015. godine osvojila titulu “Ličnost godine”.

Ispod originalne fotografije, u Tajmu, stoji opis: “Angela Kazner (18) sa drugaricama na proslavi Nove godine 1972. Kazner je devojačko prezime nemačke kancelarke.

CNN je imao sličan opis fotografije u svojoj foto-galeriji posvećenoj Merkelovoj.

Nije poznato ko su druge dve devojčice na fotografiji, ali nikako nisu pomenute liderke.

Merkel, Mej, Hespel i Gribauskajte jesu sličnih godina. Merkelova je rođena 1954, Tereza, Đina i Dalija 1956. Ipak malo je verovatno da se svetske liderke znaju od “malih nogu”. Sve su odrasle u različitim zemljama – Nemačkoj, Velikoj Britaniji, SAD i Litvaniji i pohađale su različite srednje škole i univerzitete.

Takođe, fotografija mlade Tereze Mej, napravljna1971. godine – samo godinu dana pre sporne fotografije – a koju možete naći brzom pretragom interneta, jasno pokazuje da devojčica pored Merkelove nije aktuelna premijerka Britanije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.