Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Nada Blam: "Za svaku godinu staža dobila sam po hiljadu dinara"

Glumica kaže da se seća kako su pozorište napustili i Mira Stupica i Mija Aleksić - sa suzama u očima
Datum: 07/11/2018

Nada Blam: "Za svaku godinu staža dobila sam po hiljadu dinara"

Foto: YouTube printscreen Moj Beograd

Glumica Nada Blam kaže da je za 40 godina rada dobila sat i penziju od 40.000 dinara. "Dakle, za svaku godinu ovako strašne umetničke i van-umetničke borbe hiljadu dinara". Nemam ništa više da vam kažem", rekla je Nada Blam, kako prenosi B92 njeno gostovanje na TV Prva.

"Mislim da svako od mojih kolega treba da zna da budžet koji počinje nulom svakako nije dobar ni za jedan sektor. Bio je 0,60 (miliona), a sada je 0,72", kaže poznata glumica.

Ona se osvrnula i na dešavanja u Narodnom pozorištu u Beogradu, dodajući da su problemi ove vrste večni i da su postojali i kada je radila i odlazila iz pozorišta.

"Pamtim kako je otišla Mira Stupica iz pozorišta i kako je otišao iz pozorišta Mija Aleksić - sa suzama u očima. Pozorište je takvo. Tako je otišao i Lorens Olivije. Bio je na turneji u Maroku. Bio je direktor pozorišta, vratio se i zatekao drugog čoveka u svojoj kancelariji. Dakle, pozorište je uvek bilo lavirint, kako arhitektura, tako i u našim glavama. Ti treba, kad uđeš u Narodno pozorište, da prođeš mnogo hodnika da dođeš do određenog kojeg tražiš. Prema tome, za mene ovo nije ništa novo. Samo mi je žao što naše kolege ne shvataju da gađanje u jednu metu nije dobro. Mete su brojne. Na početku sam rekla da nam je budžet nula - koma...Dakle, svaki budžet koji počinje nulom, ne obećava dobro", zaključila je glumica.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Васиљ
08.11.2018 - 12:58
а да нећеш
А да нећеш 19 хиљада динара за 37 година као моја ташта