Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

Mlađa Dinkić na dvoru cara Mila: Nova misija Đenke srpske politike

Kolumna "Raskopčavanje mita" Aleksandra Apostolovskog u novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 12. jula
Datum: 13/07/2018

Mlađa Dinkić na dvoru cara Mila: Nova misija Đenke srpske politike

Foto-montaža Makista

Za koga radi Mlađa Dinkić? Za sebe, tu nema nikakve sumnje. Da li je američki čovek? Gotovo da nema nikakve sumnje. Možda je, ipak ruski igrač? Poslednjih godina, u tu mogućnost se osnovano sumnja. Radi li za šeike? Naravno, Mlađa oseća empatiju prema svakome ko raspolaže milijardama.

Ako se negde načuje da zajedno sa Bogoljubom Karićem koga je poslao u izgnanstvo, bez Mobtela, grli stablo i nagovara Bogija da pusti brkove, ne sumnjajte u dve stvari: drvo se neće isprečiti između njih dvojice, a Bogoljub će brijač baciti niz reku.

Radi li Mlađa za svog nekadašnjeg arhineprijatelja Vučića koji mu je, dok je bio u opoziciji, obećavao modnu kolekciju „Zabela"? Kada je Vučić došao na vlast, Mlađa je zaista ogrnuo novo odelo, možda je bilo i prugasto, ali nije imalo broj na leđima. Vučić ga je postavio za svog zamenika za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Iako najpre sa rezervom, Mlađa mu se s vremenom potpuno prepustio, darujući mu i delove sebe - Ivicu Kojića kao šefa Vučićevog kabineta, potom Zoranu Mihajlović kao naprednu funkcionerku G17 i još poprilično kadrova rasutih po strukturama vlasti. Priča se da je Vučiću trebalo godinu dana da ga se reši. Naime, igrao je takav presing na Muhameda bin Zajeda da je šeik pomislio da će mu Mlađa popiti sve zalihe nafte, da će obećati Arapima po 1.000 evra besplatnih akcija i time ih ponovo pretvoriti u beduine. Poslednje čega se plašio šeik je da Mlađa postane zadnji vezni Mančester Sitija.

Ekonomski uterivač đavola, Srbima je, osim cigle, promovisao novi trik nečastivog - sad ga vidiš, pa ga opet vidiš! Mlađa je osoben primerak đavolka. Dok njegove kolege barataju vanvremenskom recepturom, da ubeđuju svet da nečastivi ne postoji, Mlađa je dokazao da je i psiholog, te Srbe uverava da i te kako postoji! Ponovo je promenio agregatno stanje i oblik života, poručujući da je i te kako živahan, nastanivši se na dvoru Mila Đukanovića.

 

Ceo tekst kolumne Aleksandra Apostolovskog čitajte u Nedeljniku od 12. jula. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici.

*** 

NE ZABORAVITE: Uz svaki primerak Nedeljnika POKLON KNJIGA o Nemanjićima, šesta i poslednja iz poklon edicije. Ove nedelje: "Narodna kultura u nemanjićkoj Srbiji"

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.