Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

"Ljudi, počeo Bird Box, nijedna aplikacija ne radi": Pao je Fejsbuk, al' nikad neće Tviter zajednica

Dan posle velikog problema sa društvenim mrežama iz "Fejsbuk familije" posledice se i dalje osećaju u Evropi i Aziji, a kod strastvenih ljubitelja društvenih mreža proces oporavka mogao bi da traje danima
Datum: 14/03/2019

"Ljudi, počeo Bird Box, nijedna aplikacija ne radi": Pao je Fejsbuk, al' nikad neće Tviter zajednica

Profimedia

Čini se da se Fejsbuk oporavlja od šoka koji je trajao 14 sati. Sve to vreme društvene mreže pod kontrolom te kompanije bile su nedostupne širom sveta. Najviše su bili pogođeni Fejsbuk i Instagram.

Poslednji put je ovakav poremećaj viđen 2008. godine, kada je sajt imao 150 miliona korisnika, što je mizeran broj u odnosu na današnjih 2,3 milijarde.

A onda je bizarna situacija dobila svoj još bizarniji nastavak - Fejsbuk se oglasio na Tviteru.

"Svesni smo da neki ljudi trenutno imaju problem sa pristupom aplikacijama iz Fejsbuk familije. Radimo na rešavanju problema što je pre moguće", stoji u toj objavi na Tviteru.

Kao odgovor na glasine objavljene na drugim društvenim mrežama, kompanija je saopštila da problemi nisu rezultat napada virusa DDoC - to je vrsta sajber-napada koji uključuje zaustavljanje usluge sa izuzetno velikim prometom.

Sve je počelo oko 16 časova u sredu, a korisnicima su "poslušnost otkazale" prvo Fejsbuk aplikacija koja se sporo učitavala, desktop verzija mesindžera, a onda su i korisnici Instagrama bili onemogućeni da osveže svoje fidove i postavljaju novi materijal.

Mobilna verzija mesindžera kao i VocAp pružali su mogućnost razmene poruka, ali ne i slanje slika, video snimaka i glasovnih poruka.

Kao i uvek, na jedinoj dostupnoj društvenoj mreži u tom trenutku pojavio se niz duhovitih komentara.

Mnogi su govorili o smaku sveta i napadu vanzemaljaca. 

Bilo je i posprdnih komentara da su korisnici sami krivi za to što ih je "snašlo".

Zanimljivo je izgledala i naredba ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović koja je baš u danu kada su "pale" sve društvene mreže naložila svim preduzećima iz oblasti infrastrukture da otvore Fejsbuk, Instagram i Tviter.

 

Printskrin
Printskrin

 

Nije još skroz otvoreno, a kad će biti ne znamo.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.