Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Koliko armiran mora biti zid u koji udara svakog jutra": Da li je Nikola Kalinić najveći luzer Mundijala

Nije hteo da uđe u igru, mislio je da treba da bude u prvoj postavi. Sada njegovi saigrači igraju finale, a on se negde sunča i razmišlja...
Datum: 13/07/2018

"Koliko armiran mora biti zid u koji udara svakog jutra": Da li je Nikola Kalinić najveći luzer Mundijala

Profimedia

Da li je Nikola Kalinić najveći gubitnik Mundijala. Fudbaler koji se "samoizbacio" iz reprezentacije koja igra finale Mundijala.

Tačnije bi bilo reći da ga je selektor Hrvatske Zlatko Dalić izbacio iz tima, ali povod je bio to što je odbio da uđe u igru na meču sa Nigerijom.

Smatrao da zaslužuje mesto u starnoj postavi i nije mu bilo jasno kako Kramarić igra pre njega. 

"O čemu li danas misli Nikola Kalinić, zaboga? Koliko armiran mora biti taj zid u koji, ako mu je ostalo iole obraza, udara svakog jutra", pita se urednik u Nedeljniku Marko Prelević. "Postaneš fudbaler ne zbog novca i zbog slave, postaneš fudbaler da bi jednog dana zaigrao na Svetskom prvenstvu u fudbalu, da bi se prošetao hodnicima kojima odzvanja bat stopala Pelea, Garinče, Krojfa, Maradone; mogu ti zidovi biti na raznim meridijanima, ali u sve je ugrađena strast, ljubav, patnja i osmesi.

Samo da se pojaviš tu, kao jedan od dvadeset koje je izabrala tvoja zemlja, kao jedan od njih sedam stotina koje će pamtiti generacije, zar nije to ostvarenje sna?

A zamisli, Kaliniću, tek da tvoja reprezentacija ne bude usputni prolaznik, nego da pobedi, pa pobedi opet, pa pobedi još jednom, i dođe u meč u kojem se odlučuje o tituli svetskog prvaka; a ti sve to propustiš, jer si budala, jer si Balkanac, jer si napravio glupi dišpeto (sećate se priče o Saletu Đorđeviću i Vladimiru Radmanoviću, onog "Je l' sad shvataš, sine?"), jer si iz svoje lude tridesetogodišnje glave isterao onog dečaka koji je prvi put pojurio za loptom, tamo u Solinu."

Mnogi se zapravo pitaju šta mu je bilo u glavi.

"Besmisleno je razgovarati o odlasku Nikole Kalinića iz reprezentacije Hrvatske. Što je bilo, bilo je i život ide dalje. On je igrač Milana, ali nažalost ovo nije bila dobra godina. No, uskoro će dokazati da vredi", rekao je njegov menadžer Tomislav Erceg za italjianske medije.

I tu se priča završava...


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.