Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

"Kao što je podržalo Koju, ovo društvo mora da poštuje i mišljenje Mikija Manojlovića": Dara Džokić i Ceca Bojković o protestima

Dve glumice su objasnile zašto su potpisale proglas umetnika i saradnika u kulturi i tako podržale građanske proteste
Datum: 07/02/2019

"Kao što je podržalo Koju, ovo društvo mora da poštuje i mišljenje Mikija Manojlovića": Dara Džokić i Ceca Bojković o protestima

Foto: Printscreen Youtube

Glumice Svetlana Bojković i Dara Džokić objasnile su u izjavama za dnevni list Danas zašto podržavaju građanske proteste, nekoliko dana pošto su potpisale proglas umetnika i saradnika u kulturi kojim je više od 400 potpisnika podržalo proteste u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

"Ugrožena su ljudska i demokratska prava. Građani su izuzeti iz svega, kao da živimo neke paralelne živote sa vlašću. Nema institucija, nema slobode medija i to sve ide na gore i gore", rekla je Svetlana Bojković.

Ona je dodala da je uznemirava kriminal koji buje na sve strane io to što ovde, kako kaže, vlada haos.

"Šetaću i priključiću se protestima. To vidim kao buđenje građanske svesti, kao reakciju javnosti na sadašnju vlast koja ponižava građansku klasu i vređa nam inteligenciju", rekla je Svetlana Bojković.

Njena koleginica, glumica Dara Džokić rekla je da je prvenstveno svoj potpis na listu umetnika koji podržavaju proteste zato što je za slobodu govora.

"Apsolutno sam podržala Nikolu Koju. Kao što sam se složila sa njim, takođe smatram da ovo društvo mora da poštuje i mišljenje Mikija Manojlovića. Plašim se da ponovo ne upadamo u zamku, da sve one koji drugačije misle razapinjemo, vređamo, proglašavamo neprijateljima. Ako tu vrstu rascepa protesti zameraju Aleksandru Vučiću ne bi trebalo da slede takvu logiku", rekle je Dara Džokić.

Ona je istakla i da su građani opravdano nezadovoljni, ali da se to nezadovoljstvo mora jako pažljivo artikulisati da ima neki smisao.


Ukupno komentara: 5Sva polja su obavezna.Ostap Bender
07.02.2019 - 13:52
Lepo
Sve je to lepo Daro, poštujem ja Mikija, glumačka je veličina, ali ne moram da "poštujem" i njegovo mišljenje. Nisam za vredjanje bilo koga zbog mišljenja i stava, ali u ovakvim okolnostma, kada državu vodi u najmanju ruku problematična osoba, davati mu podrpku isto je kao alkoholičaru davati rakiju... Još na početku mandata Borka Pavićević je izjavila : Pa ljudi, imate li vi oči! E i ja se pitam, Miki gde živiš, da li vidiš, znaš, šta se ovde dešava? Da je srpsko društvo zbog ove vlasti postalo paranoično, bolesno, da su ugrožene elementarne civilizacijske norme, ljudska prava, čak i na mišljenje! Da se zemlja raspada pred našim očima. A svako ćutanje, pogotovu podrška, samo pojačava opštu paranoju. Zar taj Miki ne oseća ni malo obavezu da makar zatraži da mu se skine ime sa onog aviona... Ta imena na avionima je nešto najblesavije što sam video u životu... Zamislite u Americi, avion Majkl Džordan... Jbt!
Yuutopian
07.02.2019 - 13:52
Jagode u grlu
Miki Rubiroza se vraća iz Francuske (ne iz Nemačke, kao u filnu) i ulaže svoj ugked u politiku, što je odbio pre par godina kad je trebao da zameni Tasovca na poziciji ministra za kulturu.
07.02.2019 - 13:52
E NEĆEMO TAKO DINOSAURUS AV
Ako niste znali i dinosaurusi su imali nagon, nego, njemu njegov nagon govori da je došao kraj njegovoj tiranosauruskoj vladavini!
Vv
07.02.2019 - 16:30
Svako ima pravo na sopstveno misljenje i stav, ali je porazavajuce da Miki Manojlovic ovako misli. Zalosno je sto ima takav stav i ako je to iskreno ili ako je stimulisan da tako govori. O imenima na avionima suvisan je komentar.
Realno
07.02.2019 - 16:31
Zloupotreba
Svima je jasno da zuta opozicija, zloupotrebljava javne, medijske licnosti, koje poznaje sa malih ekrana cela Srbija. Dokaz, koliko su jadni. Sigurno im daju neke pokkradene pare, da pricaju ono sto pricaju. Hoce nesto na silu. Neka idu glumci napolje, kao i mnogo pametniji i skolovaniji od njih, doktori, inzenjeri, strucnjaci. Moze Srbija bez glumaca. Ako moze bez tih strucnjaka, jos kako ce moci bez \"zvezda\". Imamo mi dosta mladih glumaca koji dolaze. Matori vide da im vreme istice, pa ko vele da uzmu jos neke pare.