Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Feljton

"Kako sam 'upoznao' Džordža Buša": Šta je Kokoškov rekao o poseti Beloj kući

Šalio sam se sa drugarima u Detroitu: najbolji način da se Srbin rukuje sa američkim predsednikom je da osvoji titulu u NBA
Datum: 31/12/2017

"Kako sam 'upoznao' Džordža Buša": Šta je Kokoškov rekao o poseti Beloj kući

Profimedia

O Igoru Kokoškovu se u Srbiji ne zna mnogo. Svakako manje nego što bi bilo logično za srpskog košarkaškog stručnjaka koji je ovog leta bio najbolji evropski trener. Osvojio je Prvenstvo Evrope sa Slovenijom, a igra sudbine je htela da rođeni Beograđanin u finalu igra protiv reprezentacije Srbije.

Zato je Nedeljnik uradio intervju sa ovim uspešnim trenerom, u kom je pričao o nepoznatim detaljima iz života i karijere. 

Govorio je o svom životu, američkom snu, susretima sa najvećim imenima svetske i domaće košarke, ali i izneo interesantno iskustvo prilikom posete predsedniku SAD Džordžu Bušu.

 

Bili ste i šampion NBA sa Detroitom (opet prvi stranac koji je to postigao), tako da ste bili sa ekipom i u poseti Beloj kući dok je predsednik bio Džordž Buš. Kakav je bio taj susret?

To je bilo nezaboravno. Bio sam pre toga u Beloj kući sa Klipersima. Napravili su neku ekskurziju, ali smo tu bili kao gubitnici, pa smo se samo prošetali.

Šalio sam se sa drugarima u Detroitu: najbolji način da se Srbin rukuje sa američkim predsednikom je da osvoji titulu u NBA. Meni je trebalo četiri godine da od ulaska na turističku vizu dođem do Bele kuće. Znači, formula je vrlo jednostavna.

Ceo taj momenat, bez obzira na političko opredeljenje ili mišljenje o njemu, on je čovek koji predstavlja jednu naciju i on ima svoju težinu.

 

Da li ste razmenili koju reč?

To je sve isprogramirano. To deluje spontano, a sve je pripremljeno, u pozitivnom smislu.

I njegovo malo kašnjenje, i čitanje govora -- video sam i šta mu je u govoru podvučeno, šta precrtano. I taj ulazak kad je prolazio pored supruga igrača sa decom, kako se zaustavlja, i naravno da će da se obrati ženi sa detetom, da će da poljubi dete. I kada se okrenuo, znao je gde da se okrene, s kim da se pozdravi, gde stoji Rašid, gde je Lari Braun, naš vlasnik Dejvidson...

 

*INTERVJU SA IGOROM KOKOŠOVIM OBJAVLJEN JE U DECEMBRU, U ŠTAMPANOM IZDANJU NEDELJNIKA


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.