Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Jedan od najvećih donatora Republikanske stranke "preleteo" kod demokrata: "Tramp je pretnja za demokratiju"

"Primio sam poresku olakšicu koja mi je nije potrebna, niti je želim. Uložiću je u borbu protiv loše politike ove administracije i izbora Demokrata u Senat i Kongres", izjavio je Klarman
Datum: 16/04/2018

Jedan od najvećih donatora Republikanske stranke "preleteo" kod demokrata: "Tramp je pretnja za demokratiju"

Foto: Screenshot Youtube

Jedan od velikih finansijera Republikanske stranke, Set Klarmen, objavio je da će "preleteti" u Demokratsku stranku.

Set Klarmen, izvršni direktor Baupost grupe, prozvao je republikance da daju Donaldu Trampu previše slobode, prenosi Hafington Post.

"Republikanci u Kongresu ne uspevaju da zauzdaju predsednika i napustili su svoja verovanja i vrednosti", rekao je Klarman za Boston Gloub. "Za dobrobit zemlje, Demokrate moraju da preuzmu kontrolu nad jednom ili obe kuće Kongresa."

Iako je donirao 7 miliona dolara Republikancima  u trci protiv Baraka Obame i u 2016. godini mnogo više donirao toj stranci, na predesdničkim izborima je podržao Hilari Klinton, nazivajući Trampa "potpuno nekvalifikovan za najvišu poziciju u zemlji".

Njegovi stavovi se nisu promenili nakon izbora. Prošle godine je nazvao Trampa "pretnjom za demokratiju" i upozorio da njegove protekcionističke samo pogoršavaju stanje u društvo.

U pismu svojim investitorima je skrenuo pažnju da su poreske olakšice, koje Tramp sada uvodi, za vreme Bušove administracije samo podstakle veće razlike u primanjima i izazvale velike deficite u federalnom budžetu.

"Primio sam poresku olakšicu koja niti mi je potrebna, niti je želim. Uložiću je u borbu protiv loše politike ove administracije i izbora demokrata u Senat i Kongres", izjavio je Klarman.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.