Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Imala sam 120 kilograma, nisam znala gde ću...": Jelena Dokić o izazovima u životu posle razlaza sa ocem i kraja teniske karijere

"Definitivno želimo da postanemo roditelji pre ili kasnije. Podizanje dece i davanje podrške njima da uspeju u životu, veoma je važna stvar za mene, jer će to biti sasvim drugačije od onog što je bilo u mojoj porodici"
Datum: 06/01/2019

"Imala sam 120 kilograma, nisam znala gde ću...": Jelena Dokić o izazovima u životu posle razlaza sa ocem i kraja teniske karijere

Profimedia

Jelena Dokić je zvanično tenisku karijeru završila 2014. godine.

Njen rezultatski kraj, bar što se tiče vrhunskog tenisa, došao je mnogo ranije.

Karijeru nekadašnje četvrte teniserke sveta obeležili su sukobi sa ocem i put kojim je ona išla je vodio ka udaljavanju od njega. Tenis je vrlo brzo došao u drugi plan.

O ssvemu tome je pre godinu dana objavila knjigu "Nesalomiva".

Ona je, da podsetimo, 1999. godine napravila veliku senzaciju u prvom kolu Vimbldona pobedom nad Martinom Hingis od 6:2, 6:0.

Dve godine kasnije uzela je jugoslovensko državljanstvo, a u Australiju se vratila 2005. godine.

Danas, kada nema više ni tenisa, ona se našla u novom problemu.

"Povukla sam se iz tenisa a da nisam ustvari znala u kom smeru želim dalje da idem. Nisam bila spremna za to, tad su počeli i problemi sa kilogramima. Kada ste profesionalni sportista, vi ste u nekoj vrsti mehura od sapunice, ali to nije stvarnost. Sve vam se servira, trening, hrana, putovanja, tako da je vratiti se u normalan život jako teško", rekla je Dokićeva u intervjuu za nedeljni "Herald San". 

Ona je dodala da je objavljivanje knjige bilo prekretnica za nju i da joj je dozvolilo da se oslobodi mnogih stvari koje su je sprečavale da krene unapred. 

Završetak karijere joj je doneo probleme. Priznala je da je izgubila kontrolu nad težinom i da je u jednom momentu imala čak 120 kilograma. 

Imala je problema sa ocem, depresijom, zdravstvene probleme sa štitnom žlezdom... I sve to je doprinelo da počne da se goji.

Sada je postala "aktivista u borbi za gubitak kilograma". 

"Knjiga je oslobodila mnoge emocije koje sam držala u sebu dugo vremena. Srećna sam sada, ali težina mi i dalje pravi problem, to je taj deo slagalice koji mi nedostaje da sve bude savršeno", kaže Jelena. 

Ona je sebi postavila cilj, da sa 99 kilograma, koliko je imala kada se merila prvog dana decembra 2018. za šest meseci smrša na 66 kilograma.

Na predstojećem Australijan Openu će boraviti kao TV komentator za Kanal 9, tako da kaže da je sada sve dobro za nju. 

I dalje je u vezi sa Tinom Bikićem i to već 15 godina.

Kaže da već dve godine žive zajedno u Melburnu.

Jelena je rekla i da joj je on bio velika podrška tokom svih tih teških godina. 

"Prošli smo zajedno kroz dobro, loše i užasno. On je bio ključ u mom povratku u život sa tačke kada sam pomišljala čak i da se ubijem. Imamo nekoliko ciljeva u narednih nekoliko godina. Brak je prvi i definitivno želimo da postanemo roditelji pre ili kasnije. Podizanje dece i davanje podrške njima da uspeju u životu, veoma je važna stvar za mene, jer će to biti sasvim drugačije od onog što je bilo u mojoj porodici", zaključila je Dokićeva.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.