Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

"I nama su pretili": Posle Bezosa oglasili se Ronan Farou, bivši urednik AP, poznati voditelji...

Kako je objavio Vašington post, list u Bezosovom vlasništvu, Ronan je na svom Tviteru napisao da je bar još jedan kolega dobio iste pretnje od kompanije Amerikan Media ink (AMI), a onda je usledilo i priznanje još nekih
Datum: 10/02/2019

"I nama su pretili": Posle Bezosa oglasili se Ronan Farou, bivši urednik AP, poznati voditelji...

Foto: Profimedia

Ronan Farou, novinar i sin glumice Mie Farou, tvrdi da je i njemu izdavač Nešnal inkvajera pretio da će ga "uništiti", isto kao i šefu Amazona Džefu Bezosu.

Kako je objavio Vašington post, list u Bezosovom vlasništvu, Ronan je na svom Tviteru napisao da je bar još jedan kolega dobio iste pretnje od kompanije Amerikan Media ink (AMI).

"Ja i bar još jedan istaknuti novinar uključen u priče o dogovorima Nešnal inkvajera sa Trumpom, dobili smo slične 'prestanite da kopate ili ćemo te uništiti' poruke od AMI-a", napisao je Farou na Tviteru samo nekoliko sati nakon što je Bezos objavio blog post u kojem je razotkrio sadržaj pretećih mejlova u kojem ga AMI ucenjuje da će objaviti njegove nage fotografije ukoliko ne prestane da istražuje njihove dogovore sa Trampom.

"Nije me to interesovalo jer ne sklapam dogovore sa subjektima koji su tema mojih istraživanja", dodao je Ronan.

Prošlog aprila, Farou je objavio članak u Njujorkeru o "uhvati i ubij" praksi Nešnal inkvajera da otkupe priče od izvora i onda ih zataškaju i relativiziju, što je direktno pomoglo Trampu tokom predsedničke kampanje 2016. godine. Optužbe i Faroua navele su i druge novinare i medije da i oni potvrde da su bili meta AMI zbog svojih istraživačkih priča. Odmah posle Faroua, oglasio se i bivši urednik AP Ted Bridžis na Tviteru, sa sličnom pričom. On kaže da su advokati tog lista "pokušali da uguše izveštavanje od javnog interesa o radu tabloida u korist Trampa". Dejli bist je takođe izvestio da je imao posla sa advokatima AMI, koji su agresivno reagovali na dva članka objavljena prošle nedelje u kojima je detaljno opisana Bezosova istraga protiv Inkvajera. Dejli bist je objavio da je tokom proccesa tog izveštavana list, kao i njegovi članovi dobijali pretnje od AMI-jevih advokata. I ranije je bilo takvih slučajeva. Vašington post je 2017. godine objavio priču da su Mika Bžezinski i Džo Skarborou, voditelji "Morning Džo"dobili upozorenje "vrha administracije Bele kuće da Nešnaln inkvajer planira da objavi negativan članak o njima osim ako ne preklinju predsednika da obustavi priču". Voditelji kažu da su to samo "ignorisali".

 

 
Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni citatelj
11.02.2019 - 12:34
.
\"Nešnal inkvajer\", jooooj, molim vas, napisite najprije u originalu pa u zagradu kako se cita na srpskom. Ni\'ko se nece naljutiti, a na ovo kako radite hoce mnogi.