Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

(FOTO, VIDEO) Sećate se onog drveta na Kalemegdanu? E pa više ga nema

"Krenuli smo sa sečom stabala duž trase kojom će ići buduća beogradska gondola", rekao je direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ćika
Datum: 13/03/2019

(FOTO, VIDEO) Sećate se onog drveta na Kalemegdanu? E pa više ga nema

Foto: Printscreen Twitter

Sećate se onog drveta na Kalemegdanu? E pa više ga nema.

Čuveno stablo koje se nalazi nasred Kalemegdana oko kojeg su se skupljali penzioneri, deca, koje je poziralo uspomenama gomili turista, odakle puca pogled na Ušće, rešili su da - iseku. Zbog gondole, koja će povezivati Ušće i Kalemegdan.

 

Direktor Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" Dejan Ćika kazao je da je to javno preduzeće počelo sa pripremnim radovima za izgradnju beogradske gondole.

"Krenuli smo sa sečom stabala duž trase kojom će ići buduća beogradska gondola", rekao je Ćika.

Prema njegovim rečima, sve se obavlja po zakonu i u skladu sa rešenjem gradske komisije nadležnog Sekretarijata, pa JKP Zelenilo Beograd nesmetano radi na čišćenju terena i seči stabala. 

Kako mediji prenose, planirano je da u narednim danima bude posečeno 150 stabala.

I zato se od juče na društvenim mrežama mogu videti samo negativni komentari i reakcije nezadovoljnih građana.

Organizacija Ne davimo Beograd navela je na Fejsbuku da je "ovaj zločin odobren od Komisije za seču stabala, ali da i dalje nemaju građevinsku dozvolu, ni dozvolu Ministarstva za zaštitu životne sredine.

"Radovi na izgradnji gondole od Ušća do Kalemegdana, prema najavama gradskih čelnika, počinje do kraja ove godine. Gondola će koštati oko milijardu i osamsto miliona dinara, od čega će 600 miliona obezbediti Grad Beograd, a ostalo Ministarstvo turizma i telekomunikacija.

"Ne davimo Beograd" pozvao je građane da im se pridruže u subotu tačno u podne u akciji sadnje drveća u parku Ušće kod "skejt parka".

"Alat i sadnice su obezbeđeni, samo pozovite prijatelje, povedite decu, kućne ljubimce i želju da promenimo naš grad", naveli su iz te organizacije.


Ukupno komentara: 5Sva polja su obavezna.Pop
13.03.2019 - 15:02
Seča zbog gondole
Toliko smo glupi da nismo u stanju da rešimo problem a da ne uništavamo prirodu. Ovi u gradskom zelenilu i Dejan Ćika ne samo da nemaju ni trunke savesti oko seče stabala koja život znače za gradjane, niko se ne savetuje sa onima kome se narušavaju osnovne životne navike. Gledaju napred kao konji kome postave one kapke na ularu i ne vide ništa ni oko sebe ni napred a ti isti gradjani ih finansiraju da bi imali da žive. Strašno je to što isprani mozgovi su na položajima
Dado
13.03.2019 - 16:52
Bravo drugovi i drugarice
Citat: Prema njegovim rečima, sve se obavlja po zakonu. Znate li ko je još radio po zakonu? Hitler!
Vitomir Redić Beograd
14.03.2019 - 15:39
...vreme prolazi, nepovratno...
Od njihovog naprednog \"graditeljstva\", Srbija će se s mukom oporavljati, kad ih jednom skinemo sa vlasti...
Nusic
14.03.2019 - 16:53
Secate li se onog drveta na Kalemegdanu, e pa vise ga nema.
Ma ovo je strasno. Beogradom upravljaju idioti I hostapleri. Pogledaj te Cvetni trg su napravili kao ulaz u groblje, sada unistavaju stabla da naprave gondolu. Ko ce da se vozi, niko. Pa oni nisu u stanju da srede gradski prevoz koji je u opstem haosu a prave gondolu.
Mr Radomir Scepanovic
15.03.2019 - 08:00
Sećate se onog drveta na Kalemegdanu? E pa više ga nema
Demokrate su unistile Tasmajdan,a SNS Stari grad sa ,,Beogrado na vodi (gradeci modernu arhitekturu na starom gradu) i Kalemgdan sa nakaznom gondolom (koja je preskupa)!