Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Fejsbuku se ne smanjuje broj korisnika: Obične ljude ne brine curenje podataka, nisu čak ni promenili šifre

Za većinu korisnika ove mreže ništa se nije promenilo, iako je njen šef Mark Zakerberg odgovarao na vrlo neprijatna pitanja šest sati pred američkim Kongresom. Većina običnih korisnika, i posle vesti da su njihovi podaci završili u rukama Kembridž analitike i bili zloupotrebljeni u američkim predsedničkim izborima, nije uopšte reagovala na ove probleme
Datum: 15/04/2018

Fejsbuku se ne smanjuje broj korisnika: Obične ljude ne brine curenje podataka, nisu čak ni promenili šifre

Foto: Profimedia

Fejsbuk korisnici nisu izgubili poverenje u ovu društvenu mrežu, ni posle skandala sa neovlašćenim deljenjem podataka više od 50 miliona ljudi, pa se tako nije dogodio dramatičan pad broja onih koji je koriste.

Iako su mnogi pozvali na brisanje FB, pa čak i postoji pokret #DeleteFacebook, kojem su se priključili Džim Keri i Stiv Voznijak i obrisali svoje naloge, masovnog napuštanja ove društvene mreže nije bilo. Stručnjaci su, čak, pozvali sve korisnike na proveru i uređivanje postavki privatnosti kako bi bili bezbedniji na Fejsu, ali ni tu nije bilo masovnog odziva.

Za većinu korisnika ove mreže ništa se nije promenilo, iako je njen šef Mark Zakerberg odgovarao na vrlo neprijatna pitanja šest sati pred američkim Kongresom. Većina običnih korisnika, i posle vesti da su njihovi podaci završili u rukama Kembridž analitike i bili zloupotrebljeni u američkim predsedničkim izborima, nije uopšte reagovala na ove probleme, jer nisu osetili nikakve direktne negativne posledice curenja tih podataka.

Broj onih koji su izbrisali svoje profile potpuno je zanemarljiv i kompanije su, osim nekoliko izuzetaka kao na primer Plejboj, nastavile da koriste ovu mrežu i oglašavaju se na njoj kao i ranije.

Potpredsednica globalnih marketinških rešenja Fejbuska Kerolin Everson objavila je neverovatne podatke: ne samo da korisnici nisu izbrisali svoje profile s FB, već je većina odlučila da ignoriše obaveštenja o privatnosti.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni
17.04.2018 - 11:39
antifbukovac
Imam u porodici tih fb glupsona. Frcaju slike na to cudoviste zvano fb kao da u glavi imaju maglu. Zaslijepljeni. Svaki put kad se nesto lose pise o tome molim Boga da se taj fb fasizam porusi do nepopravka. Nema to veze sa ovim Zukenbergom, on je samo dobro procijenio mentalno stanje svijeta pa naplacuje. Kao i svi mudri kalkulanti. Zar nemate slucajeve pjevaca u vlastitoj sredini koji su bez imalo glasovnog i glazbalnog talenta stigli na vrh gdje ih se smatra polubogovima. O politicarima da ne govorim, glumci, pisci, direktori cega god \'oces. Imam osjecaj da i kad bi znali da su bas njihovi podaci zlouporijebljeni da ih ni to nebi potreslo.