Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Dragan Bjelogrlić o protestima i poruci kolege: Neka Nikola Kojo rezerviše još mesta u kupeu

Verujem da ćemo se izboriti da do toga ne dođe, poručio čuveni glumac, producent i reditelj
Datum: 06/02/2019

Dragan Bjelogrlić o protestima i poruci kolege: Neka Nikola Kojo rezerviše još mesta u kupeu

Fotografija: Nebojša Babić

Ne stišavaju se reakcije na izjavu Nikole Koje da će, ako protesti propadnu, mnogim građanima, uključujući i njega, ostati samo da stanu u red za izlazak iz zemlje.

Njegov kolega Dragan Bjelogrlić u izjavi za Danas bio je jezgrovit:

“Verujem da ćemo se svi zajedno izboriti da do toga ne dođe. Ako ne uspemo, neka rezerviše još mesta u kupeu.”

Glumac Hadži Nenad Maričić za Danas je kazao da su ovi protesti socijalna revolucija, i da je ovo poslednji pokušaj da završimo ono što je započeto pre trideset godina, dok je Bojana Maljević kazala da je Kojina izjava izraz čovekove odlučnosti.

“Poznajem mnoge koji planiraju da odu, u godinama ne baš radosnim za nove početke”, rekla je ona za Danas.


Ukupno komentara: 16Sva polja su obavezna.Mile Pendrek
06.02.2019 - 10:37
Putovanje
Sretan put ˇdomaćim umetnicimaˇ. Oni su odavno izašli iz sfere umetnosti jer je smena generacija donela degeneraciju. Sada je kapitalizam i snimanje folmova donose produkcije , a ne država. Dosta više lopovskih kvazi umetnika koji glume kod svojih roditelja, rade u pozorištima već tri generacije pa zbog njih niko drugi nema šansu pa je sada i to malo. Hoće i dalje da zahvataju iz državne kase. Pa kad su vredni gde su im međunarodne karijere.
06.02.2019 - 10:37
Bolje otići na proteste nego u inostranstvo!
Dakle, do sada su najavili odlazak : - Dare Bloker - Koja - Bjelogrlić Prijavite se!
Srđa Zlopogleđa
06.02.2019 - 13:41
Suze radosnice
Na ovakve \"preteće\" izjave navedenih \"izvikanih\" glumačkih veličina, narod bi rekao :plaše vuka zečijom kožom! Iako živim veoma skromno, spreman sam da se dobrovoljno odreknem dela primanja kako bi se, za ove i njima slične glumačke \"veličine\", obezbedila dodatna \"kušet kola\" za udobno i bespovratno putovanje u inostranstvo. Ima li na svetu zemlje koja ima više glumaca \"po glavi stanovnika\", a posebno ima li slične zemlje u kojoj postoji više \"filmskih festivala\" i raznoraznih nagrada za filmske radnike!? Glavu dajem da, čak i ove glumačke bundžije, nisu u stanju da nabroje sve nagrade koje su sami za sebe izmislili!. O glumačkom nepotizmu da i ne govorimo! Sada im je i to malo pa nam prete kako će \"otputovati\"!? Šta mislite gospodo glumci, koliko će NARODA plakati za vama!? Sudeći po ovakvim vašim stavovima i \"programima\" koje nusite NARODU, očekujte suze radosnice!
Veljko Bogdanic-Kvinsland, Southport, Australia
06.02.2019 - 13:41
Povratak u moju pradedovinu
Citam ove komentare , gde se tkzv ,, poznate licnosti ,,izjasnjavaju za iselenje iz Srbije u koliko im rodjacko-porodicna loza nesatane. Ja kao gradjanin bivse YU , Srbini bivse SRH, zelim da se vratim u Srbiju, ali drzavljanstvo nikako da dobvijem. Informacija iz u Ambasade u Camberi kaze , treba godinu do dve da se odobri Srbinu kojiu je napustuio HR, drzavljanstvo Srbije. Bravo Srbijo, ja zaboravio da se zelim vratitriu svojem narodu. Ne cude me niu zahtevi onih koji je zele napustiti.Roidjak mi rwece, posaalji 2000 eura i deobit ces drzavljanstvo Srbije. Nisam znao da ja kao Srbin moram da kupujkem moje nasledno pravo . Hvala Srbijo, hvala Vucicu.
Istina
06.02.2019 - 13:41
Ko?
Dragi moji glumci, imajte malo strpljenja. Zadnjih 100 godina spolja razaraju Srbiju. KO je taj koga Vi zastupate, javno ga objavite, ako je ispravan, podrzacemo vas. Ako ste marionete u rukama PROSLIH ILI SPOLJNIH, idite, narod ce vam platiti kartu
nikanor
06.02.2019 - 13:41
Baš me zanima
Baš me zanima gde će da idu i šta će tamo da rade? Da glume u pozorištu ne mogu neznaju dobro jezike, u filmovima ih niko neće, imaju takvih napretek. Šta će? Da prose po ulici? Ili da glume ulične svirače? Takve Soroš ne plaća kad su van zemlje.
Bivši optimista
06.02.2019 - 13:42
Kako god
More ljudi ja odo šta god da bude, budala sam bio sto sam se nadao da ce biti bolje...
www.mbt66.eu
06.02.2019 - 13:42
Pravedni izbori, nepristrasno i objektivno informisanje sa RTS-a i ostavka
Nisam siguran da li bih mogao da se snađem u Srbiji kada bih se vratio iz inostanstva, a možda i pokušam, ali prijavljujem se ću sigurno opet početi da šaljem šaljive komentare na RTS portalu ali samo ako protesti osiguraju barem nepristrasno i objektivno informisanje sa RTS-a, ako već ne dovedu do toga da Vučić podnese ostavku ili barem da se osiguraju pravedni izbori.
Sasa
06.02.2019 - 15:03
Putuj igumane....
Kome god ne odgovara moze da ide iz zemlje a taj isti Kojo da je mogao do sad bi otisao i imao pozamasan Holivudski honorar....
sara
06.02.2019 - 15:04
Dragan Bjelogrlić o protestima i poruci kolege: Neka Nikola Kojo rezerviše još mesta u kupeu
Pitam se gde će te vi glumci otići van zemlje i čime će te se baviti. Da ste mogli otišli bi vi odavno, da ste dobili neku ulogu, ali niste, jet ko god od glumaca je otišao van zemlje nije dobro prošao.
Johny Logan
07.02.2019 - 01:04
Odlazak
To sam ja isto rekao \'92 pre izbora i evo me vec 20 godina u Kanadi. Nikada nije kasno. Jedino sto volim da se vratim svake godine jer volim nase ljude i nasu zemlju. Ovo danas nije toliko dramaticno jer ne menja puno. Mogu samo da kazem mnogo srece svima koji traze srecu u Srbiji, trebace im.
muli
07.02.2019 - 01:04
HA hA
Nece oni nidje,zamajavaju sirotinju.
byz
07.02.2019 - 01:04
a
a cime cete se vi baviti botovi mali ako se promeni vlast ? :)
mačak plavi
07.02.2019 - 01:04
Uvek na pravom putu...
...rat između rokera i guslara se nastavlja! Pošto ovde guslari su večni uživaće se večno u fekalijama! Ne znam šta fali Bjeli? Setite se ovog događaja kad nigde spomenuo nije partizane?Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozdravio je prisutne u ime Vlade i premijera Aleksandra Vučića i rekao da je ponosan što Vlada Srbije ne zaboravlja tekovine antifašizma, što se diči veličanstvenim proslavama naših najvećih pobeda i što hoće da njen narod živi u slobodnoj zemlji. \"Pobeda koju su tada izvojevali naši i sovjetski junaci istorijski je podvig koji moramo čuvati od zaborava\", rekao je Stefanović. Na svečanoj akademiji prikazan je scensko-muzičko-filmski spektakl Priča o čvrgama i nebu koji je režirao Dragan Bjelogrlić po tekstu Vladimira Kecmanovića. Dramaturg projekta je Vuk Ršumović, a scenario su pisali Bjelogrlić i Đorđe Marjanović.
Mare
07.02.2019 - 07:19
Odlazak
Treba sto pre da krenu. Evo u Kanadi a i u Kalforniji stalno je otvvoren konkurs za Srpske glumce, narocito ove preko 50.
Dalibor
07.02.2019 - 20:16
Seobe
Idemo tamo daleko