Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Istorija

Đinđićev susret sa Kastrom: "Mislio sam da ste viši, ipak je Jugoslavija košarkaška sila"

"Jedino je čovek koji je mogao da se našali sa Kastrom i da istovremeno ima podršku Bele Kuće mogao da stvori novu Srbiju"
Datum: 13/03/2018

Đinđićev susret sa Kastrom: "Mislio sam da ste viši, ipak je Jugoslavija košarkaška sila"

Fotografije Profimedia

Dva dana nakon što je ubijen Zoran Đinđić Njujork tajms objavio je kolumnu Lore Silber, aktuelne direktorke odnosa sa javnošću fondacije "Open Society" i prijateljice srpskog premijera.

U kolumni naslovljenoj "Srbija je izgubila više od lidera" Silber se prisetila poslednjeg susreta sa Đinđićem, nakon pokušaja atentata na njega kod hale Limes. Između ostalog čitaocima je otkrila kako je izgledao susret srpskog premijera i tadašnjeg lidera Kube Fidela Kastra.

"Zorana Đinđića je voleo svet. Ispričao mi je kako je je upoznao Fidela Kastra na inauguraciji predsednika Brazila Luisa Inasia da Silve. Kastro je rekao da je očekivao od Zorana da bude viši - ipak je Jugoslavija svetska košarkaška sila. 'Pitanje je tehnike, ne samo visine', odgovorio je Zoran", piše Silber.

Kako navodi, Kastro je Đinđiću rekao: 'Mislio sam da samo volite Amerikance'

"'Ne, volim i Kubance', odgovorio je Zoran, i izvukao je debelu cigaru iz jakne. Kastro je pogledao, nasmejao se i rekao da je cigara lažna. Kasnije te noći poslao je hjumidor pun najboljih kubanskih cigara u Zoranov hotel", piše ona.

Silber dodaje da je jedino čovek koji je mogao da se našali sa Kastrom i da istovremeno ima podršku Bele Kuće mogao da stvori novu Srbiju.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.