Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Bivši direktor FBI: “Rusija verovatno poseduje kompromitujuće informacije o Trampu”

Komi je rekao da američki predsednik "moralno nepodoban" da vodi SAD insistirajući da je Tramp “lažov”
Datum: 16/04/2018

Bivši direktor FBI: “Rusija verovatno poseduje kompromitujuće informacije o Trampu”

Foto: Profimedia

Bivši direktor FBI Džejms Komi rekao je da Donald Tramp nije moralno podoban da bude predsednik SAD, a povodom knjige  “Velika lojalnost: Istina, laži i vođstvo” u kojoj opisuje 20 godina karijere za vreme predsednika Džordža Buša mlađeg i rada u FBI-u od 2013. do 2017. godine, koja će se pojaviti sutra.

Džejms Komi je  u velikom TV intervjuu posle smene u maju prošle godine zbog istrage FBI o mogućoj predizbornoj saradnji Trampovih saradnika s Rusijom 2016. godine, izjavio da postoji mogućnost da Rusija poseduje kompromitujuće informacije o američkom predsedniku Donaldu Trampu i da verovatno postoje dokazi o njegovom "ometanju pravosuđa”

Prema njegovima rečima, verovatno je da je Tramp ometao pravosuđe u svojim predsedničkim postupcima. 

Komi je rekao da američki predsednik "moralno nepodoban" da vodi SAD insistirajući da je Tramp "lažov". 

"Ne verujem u priče da je mentalno nesposoban ili da je u prvoj fazi demencije. Mislim da nije mentalno, već moralno nepodoban da bude predsednik. Naš predsednik treba da bude oličenje poštovanja i da se vodi vrednostima koje su u srcu naše zemlje. Jedna od tih vrednosti je istina a to predsednik nije sposoban da poštuje", rekao je Komi, a preneo BBC.

Prema njegovim rečima, Tramp je "nepošten predsednik, odvojen od stvarnosti i institucionalnih vrednosti" koji vlada "vođen egom" i lojalnošću koju zahteva da mu bude iskazana. 

Komi je ranije u Senatu Kongresa SAD već pominjao pritiske Bele kuće i da je Tramp zahtevao njegovu lojalnost i zatražio da odustane od istrage protiv generala Majkla Flina, tadašnjeg savetnika za državnu bezbednost koji je bio primoran na ostavku.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.