Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Info

TV Prva i O2 TV dobijaju novog vlasnika

"Ostalo je samo da Antimonopolska komisija odobri prenos vlasništva"
Datum: 04/12/2018

TV Prva i O2 TV dobijaju novog vlasnika

Profimedia

Televizijske stanice "Prva" i "O2" promeniće vlasnika. Suvvlasnik kompanije "Kopernikus corporation" Srđan Milovanović je, objavio je danas BIRN, potvrdio da je postignut dogovor sa Antena Grupom, dosadašnjim vlasnikom ove dve televizijske stanice sa nacionalnom frekvencijom.

"Ostalo je samo da Antimonopolska komisija odobri prenos vlasništva, ali to je samo formalnost, pošto Antena nema 40 odsto udela u tržištu", rekao je Milovanović za BIRN.

Inače, kako navodi ova istraživačka mreža, Milovanović je brat funkcionera Srpske napredne stranke Zvezdana Milovanovića.

Kompanija Antena grupa je potom saopštenjem ptovrdila da će doći do promene vlasništva. U saopštenju je precizirano:

"Kompanija Antena grupa postigla je dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100% osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori", navedeno je u saopštenju.

“Želeli bismo da se zahvalimo sjajnom timu profesionalaca u Srbiji koji su omogućili da se ova medijska kuća razvije u lidera u regionu. Kombinacija fantastične lokalne ekspertize, primena jasne multimedijalne strateške platforme i otvorenost Vlade Srbije i Crne Gore za investitore, omogućila je veliki uspeh Antena grupe na najbrže rastućem tržištu. Iza nas je izuzetan period na koji smo svi veoma ponosni jer smo uspeli da kreiramo broj jedan televizijsku, digitalnu i radijsku platformu u Srbiji i Crnoj Gori. Zadovoljni smo što smo izabrali pravog vlasnika pod čijim će vođstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu“, rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik Antena grupe. 

U saopštenju se navodi da Srđan Milovanović poseduje bogato iskustvo u medijskom i telekomunikacionom poslovanju, a ova akvizicija predstavlja novi izazov koji će sigurno pozitivno uticati na celokupan razvoj medijskog tržišta Srbije. 

“Sa velikim zadovoljstvom najavljujem preuzimanje jedne od najprestižnijih medijskih kuća u Srbiji i Crnoj Gori koju je punih osam godina kreirao i vodio sjajan domaći tim pod vođstvom Antena grupe. Imajući u vidu besprekoran imidž i odlične rezultate poslovanja medijskog giganta, ciljevi i planovi će se kretati u pravcu suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme. Ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije kako u zemlji, tako i u regionu sprovodiće isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji. Radujemo se novim uspesima koje ćemo zajedno graditi i ostvariti u periodu pred nama, a u korist vernih gledalaca i slušalaca kojima obećavamo još raznovrsniji i bolji programski sadržaj“, izjavio je novi vlasnik Srđan Milovanović. 

Milovanović i kompanija Kopernikus su u fokus javnosti nedavno ušao pošto je kompanija prodala kablovsku mrežu (Kopernikus Tehnology) Telekomu.

Prethodno je na spekulacije da je "Telekom preko Kopernikusa kupio dve televizije", kompanija Telekom reagovala saopštenjem u kom je navedeno da "Telekom Srbija i Kopernikus Technology nisu kupile Prvu i O2".


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Nikola
05.12.2018 - 10:13
Super
Sad ce da ukinu i ono malo dostojanvstva na televiziji. Sad ukidaju Kesica i Ivanovica i uvode rijalitije i na Prvoj i na O2. Dala im drzava pare preko Kopernikusa da ugusw i ovo malo slobodnih medija. Ej Kopernikus za 190 mil EUR, taman da zavrse ovo.
milan
05.12.2018 - 12:34
sns
Ili,kako je parama telekoma kupljeno još medija za propagandu
Prle
07.12.2018 - 08:43
Grlica
Znaci velki vodja ima sve tv,radio stanice i novine pod svoju kontrolu,dobro dosli u mrak