Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

Analiza protesta: Da je 2000. postojao Tviter, Sloba nikad ne bi pao - Čitajte u Nedeljniku

U novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 24. januara čitajte analize aktuelnih protesta i dešavanja u opoziciji
Datum: 23/01/2019

Analiza protesta: Da je 2000. postojao Tviter, Sloba nikad ne bi pao - Čitajte u Nedeljniku

Foto Igor Pavicevic

"Svaka šetnja opozicije 1996/97. završavala se govorima opozicionih lidera – Vuka Draškovića, Zorana Đinđića i Vesne Pešić. Upravo na tim protestima Đinđić je postao govornik. Možete li da zamislite da se sad svake subote (dakle jednom sedmično, ne jednom dnevno) građanima posle šetnje obrate Đilas, Jeremić, Obradović...

Sigurno ima mnogo onih građanskih čistunaca koji bi okrenuli leđa, ali znam i mnogo ljudi koji bi voleli da čuju lidere opozicije", piše u analizi Zoran Panović.

***

"Da bi se formulisala politika, pa onda napravila organizacija koja može da je sprovede, nisu potrebni endorsmenti selebritija, već intelektualna i politička elita kako bi se formulisala politika, i stranačka kako bi se sproveo rad na terenu. To se kod nas prilično potcenjuje. Ideologija trenutno nije u prvom planu, ali pamet, ideje i energija dovele su na vlast Baraka Obamu niotkuda, baš kao i Makrona, na neki način i Trampa (doduše - bez pameti). 

I zato je za opoziciju prošle nedelje gore od kontramitinga na kojem Putin nije pristao da učestvuje jedino bilo prepucavanje na Tviteru sa Banetom Trifunovićem. Da je 2000. postojao Tviter, Sloba nikad ne bi pao", piše u uvodniku novog Nedeljnika Veljko Lalić.

***

Opširnije čitajte u novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 24. januara, ili u digitalnom izdanju dostupnom na NOVINARNICA.NETUkupno komentara: 0Sva polja su obavezna.