Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Amfilohije: Bolje spomenik Musoliniju, nego Titu

“Nemojte da povampirujete mržnju i bratoubilaštvo”, poručio je Amfilohije
Datum: 02/12/2018

Amfilohije: Bolje spomenik Musoliniju, nego Titu

Foto Igor Pavicevic

"Bolje da vlast u Crnoj Gori podigne spomenik Musoliniju, nego Titu", poručio je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije na centralnoj proslavi povodom stogodišnjice Podgoričke skupštine u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Proslavu je organizovao Srpski nacionalni savet Crne Gore, navodi CdM

Iako su odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine proglašene ništavnim, slavilo se 100 godina od prevrata u Crnoj Gori. Amfilohije je, kaže, zabrinut zbog ponašanja pojedinih političara. 

“Ja ne mogu da ih prepoznam, naročito od 1991. pa na ovamo. Zna se da je Đukanović bio na Kosovu, sa Miloševićem, učestvovao u ratu oko Dubrovnika. Samo Crnogorci mogu da poništavaju odluke stare 100 godina. Potezati pitanja stara 100 godina i na njima graditi budućnost Crne Gore ja to ne razumem. Kakav je duh iza toga?! To je duh krvnih osveta, protiv kojih se borio Sveti Petar Cetinjski. Ja se u boga nadam da će ovaj tragični događaj u Skupštini pomoći da se vratimo izvornoj Crnoj Gori, kralju Nikoli”, kazao je, između ostalog Amfilohije. 

Tvrdi da vlast gradi budućnost na bratoubilaštvu, pa ih je zamolio da to više ne čine. 

“Nemojte da povampirujete mržnju i bratoubilaštvo”, poručio je Amfilohije. 

Osvrnuo se i na najavljeno podizanje spomenika Titu, ističući da je bolje da vlast podigne spomenik Musoliniju. 

“Manje je zaslužan za katastrofu Podgorice, od Josifa Broza. Ako hoće nekome da podižu spomenik, bolje Musoliniju, nego Josipu Brozu. Više je on zaslužan za bombardovanje Podgorice”, kazao je Amfilohije.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.sasa
03.12.2018 - 10:24
e bas da nije
U vezi Tita moram da podsetim nedeljnik i citaoce da je za vreme Tita Kosovo bilo srpsko, a sada nakon hrvatskih, srpskih i albanskih nacionalistickih ratova, Kosovo je otcepljeno od Srbije, samo, nacionalisti nikad nece priznati da su bili instrument CIA za razbijanje komunisticke Jugoslavije.
Hajduk
03.12.2018 - 18:06
Hajduk
Zahvaljujuci takvima kao doticni, drzava je izdana i unistena. Sada smo niko i nista i rade nam svasta.