Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Moj Nedeljnik

Od noćnog skijanja uz baklje do mnogih drugih snežnih aktivnosti!

Datum: 19/10/2018

Od noćnog skijanja uz baklje do mnogih drugih snežnih aktivnosti!

sneg

Bez obzira da li želite na skijanje u duhu profesionalca i privlače vas zahtevne staze s profesionalnim uslovima ili ste među početnicima kojima je potrebno što manje strmih početaka i što bolja dodatna ponuda ili pak želite sa svojim životnim saputnikom na romantično zimsko putovanje upotpunjeno zabavom na snegu i noćnim skijanjem uz baklje, za sve vas Srbija i Slovenija u svojoj ponudi imaju odlična skijališta po pristupačnim cenama. Iako ste možda sanjali o skijanju na Švajcarskim Alpama, vaši snovi mogu postati realnost u ove dve zemlje. Predstavit ćemo vam samo neke od najzanimljivijih i najboljih slovenskih i srpskih skijaških destinacija. 

Najbolje skijalište na Balkanu

Iako neki za Kopaonik možda nisu čuli, reč je o skijalištu na jugu Srbije koje slovi kao jedno od najboljih skijališta na Balkanu. Uz čak 38 staza i 24 uspinjače te ukupnu dužinu staza od 68 kilometara ovo je jedno i od najvećih skijališta u Srbiji. Ono što je posebno fascinantno i vredno svake pohvale jeste da je čak 97% ukupne površine pokriveno i sistemom snežnih topova pa ste sigurni da nećete doći na skijanje, a da oko vas nema snega. Posebno ljubazni su domaćini koji će vam po cenama već od jednoga eura ponuditi pomoć u čišćenju snega oko auta, montiranju lanaca na gume, a niske cene karakteristične su i za smeštajne objekte pa su u ponudi all inclusive hoteli s cenama od 70 do 100 eura po osobi ili apartmani za 5-6 osoba po ceni od 50-ak eura po danu. Kafići i restorani također su povoljni, a karakteristično za njih je da porcija koju naručite bude stvarno obilna i dovoljna za dve osobe.

Staze osvetljene bakljama

Iako postoji još puno drugih skijališta u Srbiji, uz Kopaonik izdvajamo skijalište Zlatar. Reč je o manjem skijalištu s tri ski staze, ali su prilagođene i za održavanje međunarodnih skijaških takmičenja te su prikladne i za rekreativce i profesionalce. Postoji i dečja staza, a cene smeštaja i ulaznica su više nego povoljne. Jedna od najvećih atrakcija ovog skijališta jeste Noćni slalom na stazi osvetljenoj bakljama pa u njemu možete uživati kao u romantičnom zimskom odmoru.  

Snežna plaža

Kada je u pitanje skijanje u Sloveniji, ono je svoju popularnost već steklo te svake godine Slovenci bilježe sve veći porast u broju noćenja upravo radi dolazaka na skijanje. Jedno od skijališta koje broji najviše turista i to onih koji sve duže ostaju na svom zimskom odmoru jeste skijalište u Kranjskoj gori. Reč je o vrhunskom skijalištu sa stazama i ponudom prilagođenom i profesionalcima i amaterima, a ono što sve očarava jeste da između hotela i restorana te skijaških staza nema ničega drugog negoli velike i idilične snežne plaže. 

Na skijanje i zabave

Ako ste zainteresovani za jedan kvalitetni zimski odmor i to na skijalištu koje se nalazi na rubu jednog velikog grada, tada će vas oduševiti Mariborsko Pohorje. Osim kvalitetnog skijaškog i dodatnog snežnog programa na samom skijalištu, ovde su u ponudi i bogati wellness i SPA programi. Pohorje je najveće slovensko skijalište, a neposredna blizina centra Maribora i štajerska fešta na skijalištu i u gradu omogućit će vam i kvalitetne te nezaboravne zabave svake noći.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.