Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Najpopularnije patike u 2018. godini

Sigurni samo da svako od vas već ima svoj omijeni par patika u ormaru. Iako se možda pre opredeljujete za elegantnu cipelu, ono što nam donosi udobnost su svakako patike. Ove godine su u trendu klasične patike koje se nose čak i u elegantnim kombinacijama ali i patike futurističnog izgleda, neobične i upadljive.

Klasične bele patike

Popularnost ovih patika ne jenjava već nekoliko godina i sigurni smo da ćemo ih viđati još dugo. Njihova lepota je u jednostavnosti. Nose se u sportskoj vartijanti - na trenerku ili sportske pantalone, ali ih veoma često možemo videti i u kombinaciji sa odelom. Čak i Holivudske zvezde cesto vidjamo u ovim patikama što svakako doprinosi njihovoj popularnosti. Klasično odelo i bele patike su omiljena kombinacja Dejvida Bekama. Tako da nemojte da se dvoumite, prištite sebi jedan par ovih patika i uživajte u kombinovanju.

Đombaste patike

Ovo je jedan od modela koji ili volimo ili mrzimo. Bile su apsoluthi hit ‘90-ih i prošle godine su se vratile na velika vrata. Ako ste pratili trendove sigurni smo da ste imali bar jedan par ovih patika. Ove godine poznate modne kuće poput Balenciaga, Diora i Prade izbacili su novu kolekciju ovih patika u svim bojama. Voleli ih ili ne morate se navići da ćete ih viđati na ulicama svaki dan. Ukoliko želite da ih kupite možete naći i jeftinije varijante jer markirane patike mogu koštati i do 800 dolara.       

Patike sa platformom

Ne, ne pricamo o patikama sa skrivenom štiklom. Ovaj trend smo ispratili pre nekoliko godina ali smo sigurni da će se opet vratiti kao is svaki drugi. Ove godine su popularne patike sa ravnom platformom i svetske trendeterke ih rado nose. Veoma se lako kombinuju i ono što je ženama važno je to što dodaju nekoliko santimetara i tako čine da noge izgledaju duže.

Sportske patike

I ako su napravljene za sport, zbog svoje udobnosti viđamo ih na ulicama svaki dan. Ovog leta smo ih vidjali u svim mogućim kombinacijama, pa čak i uz elegantne suknje što je bilo veliko “NE” do ove godine. U zadnjih nekoliko godina pravila su se dosta promenila i mnogo je lakše biti kreativan kada je moda u pitanju. Pored atraktivnog izgleda proizvođaci su se zaista potrudili da nam pruže i udobnost. Ove patike možemo naći u svim bojama, od bele, preko neon boja, do patika koje menjaju boju.


Patike sa čarapom

Odnosno  - čarapa sa đonom kako ih mnogi zovu. I ranije smo viđali nesto slično ali Balenciaga je otišla korak dalje i napravila pravu čarapu sa đonom koju naplaćuje i po nekoliko stotina dolara. Uglavnom možemo da čujemo negativne komentare kada je izgled ovih patika u pitanju, ali ih ipak svi nose. Uticaj trendseterki je jako vidjiv kada su ove patike u pitanju. Koliko kog da nam se ne sviđa neki trend ili smo čak pomislili da se to nikada neće nositi, nakon samo nekoliko meseci viđamo ga na ulici svaki dan.


Za koji god par patika da se opredelite sigurno nećete pogrešiti. Prilagodite ih svom modnom stilu i igrajte se sa njim. U modi je skoro sve dozvoljeno tako da se ne treba ograničavati samo klasičnim kombinacijama.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.