Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Pop kultura

(VIDEO) "Smrada sa farme pustimo u parlament, onda se krstimo kad nešto izvali": Nova pesma Đorđa Balaševića, “Dno dna”

Nove pesme u najavi albuma i koncerta 30. decembra * Balašević poručuje da najveće protuve prigrabe vlast * On, ipak, kaže da i spore sveće dogore, i sve prođe
Datum: 17/12/2017

(VIDEO) "Smrada sa farme pustimo u parlament, onda se krstimo kad nešto izvali": Nova pesma Đorđa Balaševića, “Dno dna”

Foto: YouTube printscreen

Kantautor Đorđe Balašević objavio je društveno angažovanu pesmu "Dno dna".

Nova pesma, kojom i najavljuje novi album i koncert u Beogradu, podseća na album "Devedesete" i posebno na himnu nekadašnjih protesta, "Živeti slobodno".

Nekoliko dana nakon što je objavio pesmu "Mati", koju inače izvodi na koncertima, Balašević u novoj pesmi "Dno dna" kaže šta misli o političarima i establišmentu. "Smrada sa farme pustimo u parlament, onda se krstimo kad nešto izvali..." i dodaje da "sve je to već viđeno...Dno dna...Sve trpimo postiđeno...Dno dna...Otkad je sveta i veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast...".

"No i spore sveće dogore, i film se prekida", poručuje on.

"Napiši nešto, makar sitnim slovima, ne budi jaje, to na tebe ne liči...", uvodi nas u pesmu Balašević, al' na kraju zaključuje: "u stvari napiši ti nešto tvoje...mesec, ljubav, rezanci s makom...zaj.bi ovo..."

Balašević će koncert održati 30. decembra u Beogradskoj areni, a ulaznice će biti puštene u prodaju u ponoć, u noći između 19. i 20. decembra. Koncert u Novom Sadu je 19. januara, a 17. februara u Sarajevu. Letos je objavio i pesme "Unikatna" i "Stih iznad svih", a prošle godine "Mala vidra".

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni
27.12.2017 - 22:02
pjesma je vrh
Slazem se u svakoj rijeci sa pjesmom i kako ju je autor prisiljen reakcijama analizirao. Zaista, sto to u ovoj pjesmi nije istina? A ovi sto su se u njoj prepoznali ispali su bas takvi svojom krivicom. Da su sutili nitko ih nebi ni spomenuo.