Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

"Ono malo sreće": Zdravko Čolić objavio novi album

Prvi put nakon raspada Jugoslavije ujedinile se dva najveće diskografske kuće PGP RTS i Croatia Recoreds, a ujedinio ih je, omiljen u celom regionu, Čola
Datum: 17/12/2017

"Ono malo sreće": Zdravko Čolić objavio novi album

Foto: Screenshot Youtube

I u ona turbulentna vremena, Zdravko Čolić je bio bespogovorno omiljen lik u celom regionu, pa ne čudi da je upravo ovaj Sarajlija prvi put nakon raspada bivše države ujedinio dve najveće diskografske kuće - PGP RTS i Croatia Records.

Naime, od juče je u prodaji novi Čolićev album "Ono malo sreće", 15. studijski album na kojem se našlo jedanaest pesama sa impresivnim spiskom saradnika. Tako je tekst za pesmu "Kuća puna naroda" napisao Gibonni, a ta saradnja izazvala je, očekivano, i najveće interesovanje u regionu. Koliko se dvojac uvažava, možda najbolje pokazuje Gibonnijeva izjava u "Slobodnoj Dalmaciji" da Čolu "doživljava poput Toma Džonsa sa ovih prostora".

Uz splitskog autora, Čolić je uspeo da okupi druge poznate autore poput Momlčila Bajagića Bajage, Zlatana Fazlića, Antonije Šole, Sandre Sagene, Aleksandra Sretenovića, Damira Arslanagića, Maje Sar i Miroslava Rusa. Album je producirao Nikša Bratoš, čime je ovaj dvojac nastavio svoju dugogodišnju saradnju, dok je Čolić na svom najnovijem izdanju ugostio Teodosija Spasova, Matiju Dedića, Dejana Petrovića i njegov Big Band i Aleksandra Banjca.

Miks albuma rađen je u Pragu, u studiju Sono records, a mastering u Londonu. Najpoznatiji šarmer ovih prostora ovih dana kreće u promociju novih pesama, a ono što mu predstoji jeste veliki koncert za Novu godinu u Sarajevu, a potom i velika koncertna turneja gde će publiku upoznati s novim pesmama.

"Nikad nisam imao tako dugu stanku u karijeri zato s veseljem krećem u nove izazove", poručio je Čola.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.