Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

"Kako je Komnen postao car Zaprešića": Prvi Srbin sa kapitenskom trakom u hrvatskoj ligi

On je najbolji strelac šampionata Hrvatske i mogao bi da bude zvezda zimskog prelaznog roka
Datum: 06/12/2018

"Kako je Komnen postao car Zaprešića": Prvi Srbin sa kapitenskom trakom u hrvatskoj ligi

U Srbiji je interesovanje za hrvatskim klupskim fudbalom na niskom nivou. Iako nije moguće ignorisati fenomene koje Hrvatska nogometna liga s vremena na vreme nudi i koje vrlo često obrađuje specijalizovani sportski portal Telesport.

Mesto "pod perom" Juraja Vrdoljaka, jednog od kolumnista tog portala, zaslužio je i Komnen Andrić, bivši fudbaler Radničkog iz Kragujevca i OFK Beograda i zamalo putnik na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

On je najbolji strelac šampionata Hrvatske i prvi kapiten srpskog porekla u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

I zaista, to je podatak vredan pažnje. Nije veliki broj fudbalera iz Srbije odlučio da se okuša u HNL-u, pa je Andrić odlukom da dođe u Inter iz Zaprešića, a zatim i ostane u klubu zadobio simpatije navijača. Naravno, u svemu tome ključne su njegove partije.

Postigao je 11 golova od početka sezone, bio je strelac i protiv Hajduka iz Splita i protiv zagrebačkog Dinama, a čak četiri puta bio je u timu kola.

 

 

"Radi se o dosta neobičnom igraču. Na prvi pogled, pomislili biste tipični 'tenk' od centarfora; visok, snažan i robusan špic kome je postizanje golova jedini posao na terenu - pogotovo kad bacite oko na one utakmice u kojima se Toplakova ekipa konstantno brani i jedini pravi napadački plan joj je bacati duge lopte na Andrića u nadi da će ih on ukrotiti, dobiti duel s čuvarom i postići gol. Ili barem spustiti za nekoga ko je u mogućnosti da se ubaci iz drugog plana. Međutim, Andrić za tako stasitog igrača poseduje iznenađujuće solidnu tehniku i vešt je u uključivanju saigrača pasovima i otvaranjem prostora. Za očekivati je da bi u nekoj boljoj ekipi, uz bolje saigrače, njegov učinak bio još bolji", piše Vrdoljak.

U Hrvatskoj bi Andrić mogao da bude zvezda zimskog prelaznog roka, a ukoliko se veliki hrvatski klubovi odluče za neke druge igrače fudbaler Intera će biti u prilici da se ponovo otisne u inostranstvo.

Osim nastupa za Radnički, OFK Beograd, Belenenseš i Žalgiris, u njegovoj fudbalskoj radnoj knjižici stajaće - prvi Srbin sa kapitenskom trakom u HNL-u i "car Zaprešića".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.