Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Pop kultura

"Igri prestola" Emi za najbolju dramsku seriju

Činilo se da se celo veče 70. dodele nagrada pretvorilo u trku HBO i Netfliksa
Datum: 18/09/2018

"Igri prestola" Emi za najbolju dramsku seriju

Foto: Tanjug/AP

Posle prošlogodišnjeg odsustva sa dodele nagrade Emi, ekipa serije Igra prestola trijumfovala je na sinoćnoj 70. dodeli i osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju.

HBO serija, čija će naredna, osma sezona biti i poslednja, osvojila je i šest drugih nagrada, između ostalog za šminku, kostim, muzičku kompoziciju i koordinaciju kaskadera, piše Gardijan.

Serija "The Americans" dobila je nagradu za najbolji scenario i za najboljeg glavnog glumca (Metju Rajs), dok je za serijja "The Crown" odnela nagrade za režiju i glavnu glumicu Kler Foj.

Najbolji televizijski film ove godine je "Black Mirror: USS Callister".

Pre samog početka dodele nagrada očekivalo se da će ovo biti velika trka izmedu HBO-a i Netfliksa, koji su dobili po 108 i 112 nominacija. HBO je veče započeo s tankim vođstvom 17-16, a Netfliks je zatim preuzeo vođstvo nakon što su Džef Denijels i Merit Viver dobili nagrade za sporedne uloge u Netfliksovoj seriji "Godless", a tu su i nagrade za serije Black Mirror, The Crown, Seven Seconds.

HBO je izjednačio kad je Igra prestola pokupila glavnu nagradu, dostigavši Netfliks sa 23 osvojene nagrade. Kuća Hulu, koja je prošle godine prikazivala najbolju dramsku seriju Sluškinjina priča sinoć je imala razočaravajuće veče jer nisu osvojili ništa, osim što je Samira Vajli iz te serije osvojila nagradu za najbolju gostujuću ulogu.

Interesantno je da nijednom nije pomenut američki predsednik Donald Tramp.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.