Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Fenomen

Lokne i haljine Merilin Monro na aukciji

Pramenove Merilinine kose sačuvala je Frida Hal, njena obožavateljka koja joj je postala i prijateljica, a lokne je, uz glumičinu saglasnost, dobila od njenog frizera pre nego što je Merilin preminula 1962. godine. Cene predmeta koji će se naći na aukciji kreću se od 3.000 do 600.000 dolara, a među njima se nalazi i providna crna haljina sa šljokicama koju je Merilin nosila u filmu "Neki to vole vruće" i ružičasta lanena haljina iz trilera "Nijagara"
Datum: 19/07/2016

Lokne i haljine Merilin Monro na aukciji

Foto Profimedia

Uvojci kose i haljine Merilin Monro biće ponuđene na aukciji ove jeseni, a procenjuje se da bi dve lokne slavne glumice mogle da budu prodate po ceni od čak 8.000 dolara, prenosi AP.

Pramenove Merilinine kose sačuvala je Frida Hal, njena obožavateljka koja joj je postala i prijateljica, a lokne je, uz glumičinu saglasnost, dobila od njenog frizera pre nego što je Merilin preminula 1962. godine.

Lokne, koje se čuvaju u posebnoj kutiji zaštićene od UV zraka, izložiće kuća "Džulijen's aukšens" 19. i 20. novembra u Los Anđelesu.

Kuća koja organizuje aukciju navodi da su dve žene bile dugogodišnje prijateljice i da je Frida Hal imala neuobičajeno blizak pristup ličnom i profesionalnom životu Merilin Monro.

Na aukciji će biti ponuđeni i Merilinini predmeti koje poseduju umetnički direktor "Ekčers studija" Li Strazberg i britanski kolekcionar Dejvid Gejnzboro-Roberts, za koga se veruje da ima najveću privatnu kolekciju glumičinih kostima.

Cene predmeta koji će se naći na aukciji kreću se od 3.000 do 600.000 dolara, a među njima se nalazi i providna crna haljina sa šljokicama koju je Merilin nosila u filmu "Neki to vole vruće" i ružičasta lanena haljina iz trilera "Nijagara".

Na aukciji će biti izložena i velika kolekcija Merilininh fotografija sa premijere fima "Istočno od raja" iz 1955. godine.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.