Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Balet

Balet "Ko to tamo peva" igaće se u čast Dragana Nikolića

Sutrašnje izvođenje baleta "Ko to tamo peva" biće posvećeno nedavno preminulom dramskom umetniku Draganu Nikoliću
Narodno pozorište u Beogradu
Datum: 10/04/2016

Balet "Ko to tamo peva" igaće se u čast Dragana Nikolića

Foto Narodno pozorište u Beogradu

Sutrašnje izvođenje baleta "Ko to tamo peva" na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu biće posvećeno nedavno preminulom dramskom umetniku Draganu Nikoliću (1943-2016), najavio je nacionalni teatar.

Libreto za ovu predstavu rađen je prema scenariju Dušana Kovačevića za istoimeni legendarni film u režiji Slobodana Šijana.

Muziku za balet potpisuje Vojislav Voki Kostić, a koreografiju i režiju Staša Zurovac.

Atraktivna postava, u kojoj nema glavnih i sporednih uloga, vrhunska muzika bez koje predstava ne bi bila tako posebna, odlična koreografija i režija kroz koju je predstavljen naš mentalitet, samo su neki od detalja koji su joj odavnoobezbedili kultni status.

Balet "Ko to tamo peva",premijerno je izveden 22. decembra 2004. godine. U međuvremenu, osvojio je srca ne samo domaće već i strane publike koja je imala priliku da ga pogleda na dosadašnjim brojnim gostovanjima u regionu, Evropi i širom sveta.

U čuvenom filmskom ostvarenju "Ko to tamo peva" iz 1980. godine, Nikolić je maestralno odigrao ulogu šlager pevača. Upravo zbog toga, balerine i baletski igrači sutra će plesati u znak sećanja na njega.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.